SeniorenFit

Kennismaken

Sporten voor senioren.

Sporten op oudere leeftijd, dat kan zeker! Wil jij ook mobiel blijven of misschien wel weer worden? Wil jij lichamelijke klachten voorkomen of er juist vanaf? Wil jij gewoon lekker sporten samen met anderen? Dan is Senioren-Fit of Senioren fitness zeker wat voor jou!

Wat is Senioren-Fit 

Tijdens de trainingen wordt er intensief begeleid, zowel in groepsverband als individueel, er wordt gebruik gemaakt van eigen lichaamsgewicht maar ook van trainingsmaterialen zoals (lichte) gewichten, elastieken en ballen. Maar waar trainen wij dan voor?
Spelen met de klein kinderen bijvoorbeeld? De boodschappentas tillen! Een lekkere wandeling maken! Soepel in huis kunnen bewegen! Pijn vrij blijven!

De intensiteit van de les is aangepast naar de doelgroep 55+. We houden er rekening mee dat het herstel anders is, en dat het lichaam soms wat minder kan hebben! De les is toegankelijk voor iedereen, begin je pas net met sporten dan kan je mee doen! Maar ook als je al je hele leven hebt gesport!
We doen verschillende oefeningen, we werken bijvoorbeeld aan het vergroten van: een stukje basiskracht, mobiliteit een stuk stabiliteit en conditie!
De les duurt ongeveer 60 minuten en heeft een warming up, specifiek, circuit & cooling down gedeelte!
Daarnaast is er ook een speciaal senioren fitness programma! Lijkt een groeples jou niks? Dan is dit misschien wel wat voor jou.

Waarom stimuleren wij senioren om te gaan sporten?

Omdat regelmatig sporten de kwaliteit van het leven bevorderd, de mobiliteit verbeterd en de conditie vergroot.
Op het moment dat jouw spieren sterker en stabieler zijn, kan jouw lichaam veel meer hebben dan wanneer dat niet zo is!
Het grote voordeel is dat je ook gelijk sociaal bezig bent! We sluiten deze training dan ook af met een kopje koffie!