CrossFit

Binnen Health and Performance Gelderland bevindt zich CrossFitOost in Aalten

Wat is CrossFit?

CrossFit is een uitdagende en effectieve trainingsvorm, waarbij gewichtheffen, turnen en atletiek gecombineerd worden. Het verbeteren van de algehele fitheid staat bij deze les centraal. Het is een groepsles waarbij alle oefeningen aangepast worden naar het niveau van de deelnemer. Hierdoor is het mogelijk voor iedereen om deel te nemen aan deze les, ongeacht of je beginnend of ervaren sporter bent. Elke les is er een ander programma waardoor jij je nooit gaat vervelen.
Neem ook is een kijkje op de website van CrossFitOost in Aalten.

De les begint altijd met een warming up. Deze is gebaseerd op wat er verder in onze les gaat gebeuren, bijvoorbeeld: mobiliteit , stabiliteit, losmaken van spieren, techniek of het opwarmen. Daarna starten we met een techniek- of krachtonderdeel. Tijdens dit onderdeel leer je hoe je bepaalde oefeningen veilig en efficiënt kan uitvoeren en we werken aan het ontwikkelen van een stukje basiskracht. Als laatste beginnen wij met de WOD.

Wat is een WOD?

WOD is de workout of the day. Dit is het gedeelte waarbij kracht en uithouding gecombineerd worden. Dit kan variëren van 5 minuten tot 40 minuten. Afhankelijk van de duur van de WOD, wordt het eerste gedeelte van de les aangepast.
Ben jij benieuwd of CrossFit wat voor jou is? Plan dan snel een proefles hier